Spring naar content

Een thuiskantoor in stijl: van DIY tot professionele werkplek

Publicatiedatum — 26 juli 2022

Sinds corona werken veel meer mensen deels van thuis uit, een trend die we langere tijd zien aanhouden. Een eigen werkplek is daarbij zeker geen overbodige luxe! Heel wat huizen zijn nog niet voorzien op die nieuwe thuiswerk-cultuur. Een extra slaapkamer of hobbykamer biedt vaak heel wat mogelijkheden. Voor wie kleiner woont kan ook een toegewijde plek elders in huis helpen om van thuis uit comfortabeler en professioneler te werken. Daarom bekijken we de mogelijkheden voor een werkplek thuis: van DIY tot verbouwing.

Dit bericht delen:

Aankleding en stijl

Je bureau thuis hoeft er natuurlijk helemaal niet uit te zien als een traditioneel kantoor: je kan de stijl laten aansluiten bij het design van je interieur. Met kasten en een bureau in maatwerk optimaliseer je je ruimte en laat je die ook maximaal aansluiten op je huis. Met een mooie lamp, wat groen, een paar inspirerende boeken of kunstwerken personaliseer je werkplek naar hartenlust.

Rust en concentratie

Zoek een plek waar je zo ongestoord mogelijk kan werken, zodat de activiteiten van je huisgenoten je niet uit je concentratie halen. Een extra slaapkamer is hier vaak een goede optie voor, maar ook een ongebruikte muur of hoek kunnen al voldoende zijn om je eigen plek af te bakenen. Wanneer je werkt aan een computer, zet je je scherm best niet voor het raam: het tegenlicht is slecht voor je ogen.

Comfort voorop

Langdurig werken op een harde stoel aan de keukentafel kan je al snel rug- of nekpijn bezorgen. Zorg bij de inrichting dan ook voor een goede bureaustoel en plaats je scherm op ooghoogte. Een goed bureau, een stevige laptop-stand of een externe monitor zijn hier zeker slimme investeringen. Een printer binnen handbereik is ook geen overbodige luxe – al zal je voor de koffiebabbel toch naar je keuken moeten!

Orde in de chaos

Zeker wanneer je niet de ruimte hebt om je bureau te voorzien in een afgesloten ruimte, wil je zoveel mogelijk rommel in huis vermijden. Werk losliggende kabels daarom weg en zorg voor een paar mooie mappen of dossierdozen voor je papierwerk. Vaak kan je documenten ook gewoon inscannen, zodat je de originelen kan archiveren. Zorg zeker ook voor een rustige en professionele achtergrond – die is bij videocalls immers vaak te zien!

Extra ruimte in de tuin

Wie liever geen grote werken doet in huis of niet de ruimte ziet om een bureau toe te voegen in een bestaande kamer, kan overwegen een kantoorunit in de tuin te plaatsen: deze kunnen tegenwoordig gekocht of gehuurd worden en worden kant-en-klaar met een kraan in de tuin geplaatst. Deholi helpt je verder met de inrichting en aankleding hiervan – er is heel wat mogelijk!

Verder praten over jouw thuiskantoor?

Onze designers zijn helemaal mee met de nieuwste trends en onze stielmannen leveren precies het soort maatwerk en vakwerk nodig voor een thuiskantoor op maat. Kom langs voor een kopje koffie en laten we praten over een kantoor voor jouw huis – we hebben er zin in!

Nog meer inspiratie

De populaire japandi-trend uitgelegd

In een wereld die steeds drukker en chaotischer lijkt te worden, leggen veel interieurarchitecten vandaag meer kalmte in onze interieurs. Huizen worden bij uitstek de plek om tot rust te komen, in het verlengde van wat we ook zien met yoga, mindfulness en meditatie. Er is meer interesse voor gezondheid, zowel in lichaam als in geest. Je zag waarschijnlijk al interieurreportages passeren met bijzonder rustige interieurs, waar hout en natuurlijke tinten de boventoon voeren. Je ziet er scandinavische, japanse en minimalistische elementen in terug komen. Deze beweging noemen we japandi.

Lees meer